TAYSAD 6. Bakım Konferansı’nda “Yardımcı İşletmeler” Konusu Ele Alındı!
Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Bakım Konferansı’nda, yardımcı işletmeler konusu mercek altına alındı.
Dijitalleşme Uygulamaları Arttıkça Bakımın Önemi Artacak!”
Bakım konusundaki farkındalığı artırmak ve mesleki anlamda gelişmeyi sağlamak amacıyla düzenlenen konferansta, 15 sponsor firmanın stand açtığı fuaye alanı da bakım çalışanlarını ilgili servis ve çözüm sağlayıcılarla bir araya getirdi.
TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bakım Çalışma Grubu Lideri Berke Ercan, konferansta yaptığı konuşmada üretim sürekliliğinin sağlanmasında bakım çalışmalarının kritik öneme sahip olduğunu belirterek,“Bakım ekiplerinin öneminin, özellikle üst kademedeki kişilerce kavranması gerekiyor.Özellikle“Dijital Dönüşüm”uygulamaları yaygınlaştıkça sahada uygulamaları gerçekleştirecek bakım ekiplerinin yetkinliğinin çok daha önemli hale geleceğini ve bu departmanlara ayrılan insan kaynağının da daha fazla değer kazanacağını bilmeliyiz” açıklamasında bulundu.
“Makinelerin durması, zaman ve maliyet kaybı”
Bazı firmaların kritik makine ya da ekipmanlarda oluşacak arıza sebebiyle ikinci bir yatırımyapıp yedeklemeyle riskleri azaltma yoluna gittiğini belirtenBerke Ercan,“Bununla birlikte, makine ekipman ve tesislerimizin kapasitelerini yeter seviyede kullanamıyor, yeterli verimi alamıyoruz. Makinenin durması demek, kaybedilen zaman ve maliyet demek.
İşletmelerimizde kestirimci, periyodik-planlı ve doğru bakım çalışmalarının yapılmasıyla maliyetlerde düşüş, kalite ve sevkiyat performanslarında artış sağlanacağı açık bir gerçekliktir” ifadelerini kullandı. Bakım konusunun öneminin, özellikle üst kademedeki kişilerce kavranması gerektiğinin de altını çizen Ercan, “Dijitalleşme uygulamaları arttıkça bakım konusunun çok daha önemli hale geleceğini ve bu departmanlara ayrılan insan kaynağının da daha fazla değer kazanacağını bilmeliyiz” .
Bakım ekiplerinin öneminin, özellikle üst kademedeki kişilerce kavranması gerektiğinin altını çizen Ercan, “Bakım ekiplerinin öneminin, özellikle üst kademedeki kişilerce kavranması gerekiyor. Özellikle “Dijital Dönüşüm” uygulamaları yaygınlaştıkça sahada uygulamaları gerçekleştirecek bakım ekiplerinin yetkinliğinin çok daha önemli hale geleceğini ve bu departmanlara ayrılan insan kaynağının da daha fazla değer kazanacağını bilmeliyiz”şeklinde konuştu.